24 март 2009

Кое ни кара да станем рано в неделя? Са Ва!

"Чуйте кое е онова, което кара хората да стават рано в неделя, всяка неделя от 11 до 12 по РФИ на 103.6" – така започва неделното предаване на Радио Франс Интернасионал – "Са Ва" (Ca Va).

Предаването стартира на 9 март 2008 и наскоро отпразнува първия си рожден ден. 47 пъти досега гласът на авторката (и водеща) Иглика Станкова е будила (или разсънвала) аудиторията на френската станция. Сред нейните гости са били известни и безизвестни музикални групи като Lot Lorien, Mind Trips, Samodelia, Zmei, Sleepwalker, актьори и хора на изкуството. По думите на Иглика, едно от незабравимите предавания е именно със Зуека.

Освен това в предаването й гостуват хора, занимаващи се с любиптни неща като музикотерапия, натални карти, детоксикация на тялото, детска анимация и айкидо. Пред микрофона са заставали и чуждестранни формации като хора St. Louis de Gonzague (Сен Луи де Гонзаг) и Gul de Boa (Гюл де Боа).

"Правила съм и разни предавания със странни теми, необичайни за радиоефира – като например изложба на арт мебели, автотунинг, комикси и първия гей парад в България", споделя Иглика.

"Са Ва" получава и сериозно признание на медийния фестивал в Русе "Българската Европа 2008". Предаването бива отличено с награда за регионално радио за непосредствено човешко представяне на графитите като един съвременен общоевропейски социален и културен феномен.

1 коментара:

Unknown каза...

Май аз ще направя първия коментар... трудна задача! Ама мога да бъда съвсем банален, като пожелая много успехи на вече успешната Иглика, с която в неделя се събуждам (по радио-ефира, разбира се, и то евентуално...)...
Дaвай все така!!!