03 октомври 2010

Новият сайт на Крум Савов

В последните дни се забелязва завишено търсене по ключова дума "Крум Савов". В медийния блог има публикация по нея - "Спорт мания - новото предаване на Крум Савов".

Сега обаче се търси информация за новия сайт на Крум Савов. URL-то му е http://livesport.bg/. Откакто приключи със "Спортен свят" и Нова телевизия, журналистът не може да намери себе си и своето пространство в медиите.

В новия проект на Крум Савов влизат няколко от по-известните журналисти - оперативен ръководител е Веселин Мишев, който има опит на сходна позиция във Фокус-спорт и Новспорт.

В журналистическия екип влизат Ивайло Славейков (популярно име, тръгнало от Канал 3 и предаванията на Сашо Диков), Филип Петрунов (дългогодишен приятел на Савов) и Христо Евстатиев (добър познайник на Веско Мишев от Фокус и Новспорт). Има и други.

Спекулативни информации сочат Николай Василев (бившия министър на икономиката) като финасов благодетел (ангел) на начинанието.

Концепцията на този етап не е избистрена за пред аудиторията. Претенцията е, че ще се отразява спорт на живо чрез живи излъчвания (видео стрийминг). Сайтът "прекарва" картината на БНТ1 в своя среда по време на мачовете от световното по волейбол. Друго за сега не съм видял. Иначе има статии и репортажи като във всеки друг сайт.

Другата претенция е, че ще се прави разследваща спортна журналистика.


Друго по темата: Собствена онлайн медия - уелкъм ту дъ джънгъл

2 коментара:

Анонимен каза...

тая хава не е на Николай Василев. На Гергов е.

Radko Krastanov каза...

Защо му е още една, след като си има вече Спортал?