17 април 2012

Спас Кьосев след едномесечен стаж в CNN

Едно от най-симпатичните лица на Българската национална телевия - Спас Кьосев, се завърна след едномесечен стаж в CNN.

"Наистина си струва като изживяване. Един месец в CNN е все едно да бъдеш един месец в космоса. Те работят по същите стандарти, по същата схема, по същите принципи. Мащабът е малко по-различен. Получихме високи оценки за начина, по който вършим нашата работа в БНТ", разказа Кьосев.

Той е показал материали от централната емисия новини и от предаването "БНТ Такси":

"Казаха, че почти няма какво да добавят и че се справяме на тяхното ниво, просто мащабът е друг - те покриват целия свят, ние покриваме само България".

13 журналисти от цял свят са били на специализация в медийния гигант. Те са участвали в правенето на телевзията и са се срещали с ключовите лица. Всеки е правил материал с екип на CNN. Изборът на Кьосев е бил да снима "БНТ Такси" с Ралица Василева - българската водеща в американската медия.

"... Това, което вършиш като журналист, има такова голямо значение. Помагаш на своята държава да се събуди, да има своя глас" - това са думи на Ралица Василева от интервюто с нея.

"Ралица вярва искрено, че може да промени света. Това е чудесно, когато си журналист и си на толкова високо ниво", казва още Спас Кьосев.

Впечатленията на водещия на БНТ в сутрешния блок са във видеото долу.

Предаването с Ралица Василева пък мина във вторник вечер след централната емисия новини на БНТ. Архивирано е в сайта на телевзията и е достъпно ТУК.