06 април 2012

"Господари на ефира" и "Пълна лудница" падат от екран

Предаването "Господари на ефира" повече няма да забавлява зрителите от ефира на БиТиВи. Причината е в неразбирателство между медията и външната продуцентска компания, която прави предаването.

От екран по същата причина пада и "Пълна лудница".

"Господари на ефира" отпразнува съвсем скоро 10-ия 9-ия си рожден ден. Продуцент е Джуди Халваджиян. Фирмата "Глобал вижън" пък оперативно се ръководи от Магърдич Халваджиян.

С други думи новината за падането на двете предавания от екран означава, че е настъпил разрив между БиТиВи и фамилия Халваджиян.

Ето и официалното съобщение без радкторска намеса:

От днес, 6 април, bTV Media Group няма да излъчва предаванията "Господари на ефира" и "Пълна лудница" в програмата на своите телевизионни и интернет канали.

До това се стигна, след като bTV официално изиска от «Глобал вижън» дължимата по договорите прецизност в отношенията между двете страни, а от своя страна продуцентската компания пожела да прекрати предсрочно тези взаимоотношения.

Независимо от факта, че рейтинговите резултати на "Господари на ефира" за изминалото шестмесечие са с близо 28% по-ниски спрямо периода октомври 2009 – март 2010, когато предаването стартира в ефира на bTV (Източник: GARB, TG18-49) и независимо от увеличаващите се финансови ангажименти на медията по отношение на предаванията, bTV продължи да изпълнява коректно своите задължения.

Въпреки огромните инвестиции, които bTV Media Group направи в предаванията "Господари на ефира" и "Пълна лудница" през последните няколко години, колегите от "Глобал вижън" предпочетоха да прекратят взаимоотношенията си с медията. bTV Media Group приема този факт за даденост и им пожелава успех*.

1 коментара:

fen каза...

"Господари на ефира" отпразнува 9-ия си рожден ден. Останалото предстои...