12 април 2012

Нов сериал? БиТиВи срещу Господари на ефира (хронология)

Главни герои: БиТиВи, семейство Халваджиян
Второстепенни герои: Иво Инджев, БНР
Сезон първи

Епизод 1, 6 април:
БиТиВи къса договора с "Глобал Вижън" и сваля предаванията "Господари на ефира" и "Пълна лудница" от екран. Повече ТУК (източник: Медиен блог).

Епизод 2, 6 април, по-късно:
"Слизаме от екран по наше желание", казва Ани Халваджиян, член на управляващата фамилия в "Глобал Вижън". Повече ТУК (източник: Блиц)

Епизод 3, 11 април:
Пресконференция на продуцентите. Магърдич Халваджиян и Джуди заявяват, че спират взаимоотношенията си с БиТиВи заради цензура. Намесен е бившият президент Георги Първанов. Повече ТУК (Източник: Vesti.bg)

Епизод 4, 11 април, малко по-късно:
Журналистът Иво Инджев пише в своя блог, че "Чорапът БиТиВи се разплита миризливо". Той беше изгонен от медията при предишен скандал, свързващ Георги Първанов с цензурата в националния ефирен канал. Емоционален уеб постинг, свързан изцяло с личността и кариерата на Иво Инджев. Повече ТУК (източник: Блогът на Иво Инджев)

Епизод 5, 11 април, още по-късно:
БиТиВи отрича да е цензурирала "Господари на ефира". Медията отговаря на обвиненията с насрещни примери. Повече ТУК (Източник: Сайтът на БиТиВи)

Епизод 6, 12 април:
БиТиВи зов: Магърдич, напусни телевизията ни! Интереси за десетки милиони стоят зад безпочвените обвинения, твърдят в медията. Предаването "България търси талант" и сериалът "7 часа разлика" са пред спиране. Повече ТУК (Източник: Сайтът на БиТиВи)

Епизод 7, 12 април, междувременно:
Хуморът иска достойнство. Това пише пресслужбата на Българското национално радио, което също беше замесено в скандала. Как? Според публикуваното съобщение БНР е въвлечено в "изкривен сценарии" в предаването "Господари на ефира". Националното радио е критично към хумористичното предаване и твърди, че неговите автори са постъпили некоректно при едно от разследванията си. Повече ТУК (Източник: Сайтът на БНР)

To be continued...


Магърдич Халваджиян

1 коментара:

Апостол Апостолов каза...

Новоселски домашен белот...