27 декември 2010

Предаване за Пловдив по NG на 3 януари

На 3 януари от 14:15 по National Geographic ще се излъчи репортаж за културно-историческите обекти в Пловдив. Филмът е част от поредица по проект с тежко име*, накратко казано за реклама на България.

Форматът на предаването цели представяне на начина на живот в големия град като очарователен микс от античното културно наследство и модерното настояще. Акцентът е върху културно-историческите паметници в Пловдив. Целта е популяризирането и утвърждаването на България като атрактивна туристическа дестинация с уникално културно и историческо наследство.

Филмът се казва "Metropolitans".

Върху позитивния имидж на страната се работи и с излъчването на кратък рекламен клип, който можем да видим и по българските телевизии. Клипът не е лош. Доказателство за това е, че дежурните критици на са го грабнали.

Програмата е "Потърси България". Сайтът в края на клипа е изписан с толкова дребен шрифт, че аз не мога да го разчета от разумно разстояние. Гугълнах "Потърси България", разгледах първите три резултата, изчетох третия и се отчаях. Не от България, а от българските медии :) И спрях да търся.

П.П. Не виждам клипа и в YouTube и VBox7.

*Проект "Провеждане на целогодишна рекламна кампания на дестинация България по водещи паневропейски телевизионни канали".

Друго по темата:
Образът на България и идеите по въпроса