24 октомври 2011

Сашо Диков и Миролюба Бенатова в "Гардиън"

Английското издание "Гардиън" отделя днес място в блога си на опита за физическо посегателство над Сашо Диков и моралната атака срещу Миролюба Бенатова.

Авторът Рой Грийнслейд по принцип се занимава с темите за свободата и целостта на медиите и журналистите. Под публикацията за нашите двама представители фигурира текст за взривено радио в сомалийския щат Пунтланд, а над нея - за убит с куршум в главата украински журналист.

Грийнслейд използва за източници публикации в английските версии на "Репортери без граници", "София Ехо" и "Новините".

Двата случая - бомбата в колата на Сашо Диков и атаката срещу Бенатова в социалните мрежи, довела до затварянето на профила й и "скриването" й от 24 септември досега, според автора са "притеснителни атаки".

Публикацията (отваря се в нов прозорец)

Друго по темата:
Народът срещу БиТиВи
Медийното отразяване на убийството в Катуница
Наградите на БиТиВи (Бенатова - репортер на десетилетието)

Според анкетата във Фейсбук, убийството в Катуница е било отразено най-добре от ТВ7. Ако имате мнение, споделяйте смело.

снимка: Красимир Юскеселиев

1 коментара:

Radko Krastanov каза...

Забелязвам, че не се прави разлика между атентат (случаят със Сашо Диков)и атака от страна на гражданското общество (публиката).

Според мен не може да се поставят под общ знаменател атаките срещу свободното слово от властта и мафията, от една страна, и обществото, от друга. Така си мисля...