17 октомври 2011

Ефир 2 се завърна

Ефир 2 се завърна под името БНТ2. Това е името на новата програма на Националата телевизия, стартирала на 16 октомври (вчера) в 12:30 часа. Засега се излъчват по 12 часа, но целта е програмата да стане 24-часова, уверяват от "Сан Стефано" 29. Шеф е Катя Генова, която досега ръководеше БНТ Свят.

Концепцията е да се излъчват локални новини от регионалните центрове. Докато софиянци гледат новини или предаване за София, в Благоевград ще разберат най-новото от техния регион, дават пример държавните телевизионери.

БНТ2 е в процес на преговори с кабелните и цифрови оператори, затова някои от доставчиците все още не я излъчват. Ефирно програмата се намира на 43-и канал в София.

От телевизията разкриха, че са разполагали с 450 000 лева субсидия, отпусната най-вече за обновяване на техниката в регионалните центровел Субсидията има за цел да обезпечи технически изграждането на "мрежовия" принцип за разпада на програмата, по време на който зрителите от различни региони ще могат да гледат местни програми.

БНТ2 се прави от изключително малък екип, не повече от 10 човека, казват още от "Сан Стефано".

Програмата:
Един от основните акценти ще бъде различната прогноза за времето. Тя ще бъде създадена от репортерите в петте регионални центъра със свидетелски кадри и полезна информация.

Започва и излъчването на комедийния сериал "Сватове" всеки делник от 20:30 часа.

Новият канал ще предава пряко по един мач от българското футболно първенство, както и двубоите от баскетболните и волейболните ни клубни шампионати.

Засега публицистичните предавания, такива, каквито ги помним по Ефир 2, са енигма. От БНТ засега не дават заявка ще има ли такива или не.

Историята на Ефир 2 е налична в Уикипедия, а каналите, на които БНТ2 е налична ефирно по места, в официалния сайт на телевзията.

1 коментара:

Анонимен каза...

Е няма толкава смешен канал, на всичкото отгоре и държавни пари ще харчи.
И както се казва в поговорката "Ново увеселително заведение не се прави със старите труженички".
Но докато разни релекви, като Катя Генова им се дава възможноста да ръководят(друг е въпроса защо им се дава), няма какво друго да се получи.