27 октомври 2010

Webit 2010 - първи впечатления

Започна Webit 2010, пъблишърите и уебовците са там. Началото обаче е вяло - може би защото е първи ден, може би защото в София вали. Щандовете обаче са построени и тук-таме се спира по някой гост на събитието.

Гостите са интересни, повече за тях и тяхното ноу-хау вероятно ще се научи от тези, които ще присъстват на тематичните панели.

Силно впечатление правят медийните партньори, част от които са от страните от Централна и Източна Европа. Очевидно събитието набира авторитет и извън пределите на страната.

Сред въпросните партньори има няколко изненади (или странности). Например Нова ТВ е партньор, а не конкурентът bTV, който има по-големи традиции в Интернет. Очевидно в MTG държат да пробият в уеба и да се асоциират в семейството на онлайн медиите. Браво.

Браво и на Спортал - осигурили са си най-хубавото място за щанд, освен това са единствените, които не се промотират на сиво-бял фон. Любопитното е, че в случая се промотира само един сайт/бранд, а не портфолиото на цялата компания, каквито са случаите на НетИнфо и на Дарик Уеб.

На Дарик криейтива в списанийцето с програмата е потресаващ - бял фон, лого, списък с бледоизписани сайтове. Нa NovaPlay, на .ME, на MAG Billboard, на Kaspersky, на HiComm, на Interactive Media services и на всички останли печатни реклами има адекватен фон + някакъв елементарен дизайн. Като че ли от радиото са подходили немарливо към брандирането си в Интернет.

2 коментара:

Петър Иванов каза...

Изключително впечатление ми направи бодиарта на мацката на щанда на SEOmarketing.bg, изключително дръзко и интересно..

Radko Krastanov каза...

В този смисъл и "медицинските сестри" се набиха на очи :)