17 февруари 2011

Кауза: Подкрепете България

Днес беше открита туристическата борса в София в НДК. Ваканция СПА Експо 2011 ще бъде там три дни. Пролетните месеци са времето за резервации. Сега е и моментът да си помогнем сами.

Похарчете парите си в България! Това е наша обща кауза, в която се инвестира немалко.

Повече туристи по българските курорти означават повече сезонна заетост и повече вътрешно потребление. Те от своя страна означават повече печалби за фирмите и по-бързо възстановяване след кризата. По-бързото възстановяване означава по-висока заплата за теб или нови колеги, с които да облекчиш работата си.

За привличането на чужденци по българското черноморие и планините се осъществява рекламна кампания със страхотни клипове, които се въртят и по чуждите, и по нашите телевизии. Струва си да им обърнем много повече внимание, отколкото на лошите примери. Няма грешка, България има нужда от реклама и в България.

Има и още причини това лято да предпочетем българското. Например саботажът на зимния сезон в югозападните курорти, който гърците спретнаха с блокадата на Промахон. Когато гръцките фермери блокират границата през лятото, тогава ще си струва отново да си харчим парите там. Помислете върху това, преди да резервите хотел.

Не забравяйте, че в България има много по-богато туристическо портфолио от Турция. Да, турският ол-инклузив може и да е по-евтин, но там няма добре развит селски туризъм например. Ще можете да посетите джамия, но не и манастир. А и природата не е същата.

Всъщност причините да си похарчим парите в България са в клиповете. Евентуалният икономически принос на всеки от нас също не е за подценяване. Сега е моментът да се подкрепим взаимно.

Ето го и клипа на български и на английски. Първият клип не е от същата рекламна кампания, но са използвани някои кадри от официалния спот. Слагам го първи, защото знам, че шансът да бъде изгледан е най-голям. А това е видео, което ще докосне всеки...






По мнението на всеки, който съм попитал, клиповете са много хубави. Аз също мисля, че са много силни.

Друго по темата:
Образът на България и идеите по въпроса
Предаване за Пловдив по NG на 3 януари

3 коментара:

Анонимен каза...

това сериозно ли?! За мен един от сериозните плюсове на отпуската е, че мога да я прекарам далеч от 'истински' българи..

Radko Krastanov каза...

Из страната има и по-малко комерсиални места, където може да се прекара хубаво далеч от българите, които те дразнят :) Турците много по-добри и интелигентни хора ли са?

Dimo каза...

Проблемите в българският туризъм за съжаление са свързани предимно с човешкия фактор, а не с природните и дадености и туристическото портфолио.

Преобладаващите кадри заети в туризма са случайно там, не се държат професионално, от там идва и лошото обслужване, липсата на положително отношение към клиента и т.н. Като добавим и многото заведения със съмнителна кухня, демонстрациите на джипове по курортите, презастрояването и лошата инфраструктура и какво остава???
Наистина се намират и добри места, но вече предпочитам да не рискувам.